Pages

Monday 8 April 2013

Matchande Flödesmätare till Application

Två anmärkningsvärda bestämningar för en Flödesmätare är precision och uppbäddningsservice (eller intervall kapacitet). Riktigheten av alla Flödesmätares beror till viss del på de situationer som deras bestämmelse. De tidigare nämnda effekter införliva kraft, temperatur, flytande föränderliga effekter, och utanför konsekvenser. Kraft och temperatur orsakar dimensionella och fysiska tongångar. Flytande ström och tratt hårdhet kan flytta mätaren utställning. Mass meter efter meter omlokalisering är det minsta påverkad, medan turbinen, virvel, och ultraljud mätare är det mest påverkade. Resultatet är att en spårbar och avsluta anpassning i ett labb är ingen försäkring att samma utställning och exactnesses ska fått eller stödjas inom området.

En Flödesmätare s turndown är graden av de största till det minsta rusa kurs passar för mäts vid en specificerad exakthet, inredning ett mått på omfattningen kapacitet. Imponeras kvaliteter nedgången kan vara tillfällig eftersom körning av strömmen mill hantering hastigheter regelbundet faller innanför måttligt begränsade räckvidder. Ett typexempel, för det mesta funktionella rush vätska pipeline priserna i de förbereder kommersiella företag som drivs 0,5-12 ft / sek, en uppbäddningsservice andel av 24-till-1. Lägre priser är besvärligt att mäta korrekt och högre åstadkomma förhöjda kraft droppar, pumpa kraft tar, och sönderfall (om fasta ämnen är tillgängliga). På grund av rörledningar förmedla gaser i hanteringen företagen, de pragmatiska strömhastigheter köra 15-200 ft / sek-uppbäddningsservice andel i division av 13-till-1. Många verkliga bestämmelser har stream kurs sträcker sig långt inne i nämnda ytterligheter.


Instrument mönster gäller vanligtvis volymetriska Flödesmätares att mäta vätskor. Punkten när förfarandet vätskan är en gas eller ånga, som mäter massa ström kommer att vara specifikt viktigt. På grund av att de ovannämnda vätskorna är kompressibel, deras tjocklek uppdateringar med kraft och temperatur. Volumetric rush uppskattning är regelbundet meningslöst i de ovannämnda fallen. Var som kan volymetriska Flödesmätares fungerar om bestämmelsen dessutom innefattar uppskattning av temperaturer och krafter på mätaren eller de tidigare nämnda egenskaper är kända belopp. Okomplicerad figurings beroende av de tre variablerna kan härleda massa rush priser.


Differential-Pressure Portabel Flödesmätare

 Flödesmätares beroende av differentiell kraft bädda en komponent inuti kanaliseras rush. Den oåterkalleligt kraft olycka över komponenten normalt en öppning plattan, Venturi, pip, pitotrör, eller kil-är ett mått på den volymetriska Flödesvakter.

Flödesmätares beroende av differentiell kraft agera för en mainstream beslut i hanteringen kommersiella satsningar, som utgör nästan 30 procent av de instatements. De har undantagsbestämmelse anpassningsförmåga eftersom de kan mäta vätska, gas, och säv ånga och är lämpliga för stora temperatur och krafter med måttlig kraft motgångar. Exakthet sträcker sig från 1 procent till 5 procent. Belöning metoder kan öka riktigheten till 0,5 procent till 1,5 procent.


Dessutom DP Nivåmätning är orimligt att kommissionen och har begränsad omfattning kapacitet (pulser) kontrasteras med olika sorters. De behöver en markerad sändare för att bearbeta den volymetriska rush hastigheten och förbättra en vanlig skylt. Uppdateringar i tjocklek, styrka och tjocklek kan helt påverka precisionen i DP Flödesmätares. Med tanke på att de har inga rörliga delar, kan stödet vara allvarlig.

No comments:

Post a Comment