Pages

Monday 9 September 2013

Den Doppler Oil Flow Meter



Den Doppler mätaren leder uppskattning oljeflöde genom funderar över Doppler Effect i oljeledningar . Doppler Effect är rörelsen i återfall som händer när en sändare och en mottagare är i relativ rörelse av varandra.

Plan

I en Doppler oljeström mätare , är två sensorer ändras på utsidan av oljan tratt linjen. One enactments som sändare , och skickar en ultraljud indikator in i kanalen , som sedan reflekteras från vätskan inuti . Detta återspeglade kännetecknet sedan igen av den andra sensorn som fungerar som en mottagare. Distinktionen i återfall mellan dessa två indikatorer kan sedan fastställas , och utnyttjas för oljeflöde uppskattning . Detta blir beroende på två huvudsakliga elementen som är de hastigheter de sända tecken och de reflekterade indikatorer . Om man antar att kanalen storlek är känd kan strömmen kurs vara enkelt dead set från oljan hastighet i tratten.

Det finns andra tänkbara planer av Doppler oljeström Nivåvakt . En av dessa sänder ett beat rörelse i stället för en nonstop ultra sonic wave . Principen Tyngdpunkten i detta är att det kan användas för att mäta den vertikala olja hastigheten exakt . I upprätt trattar , olja strömmar snabbare i mitten än i sidorna , men denna påverkan ignoreras om standarden Doppler oljeflödet mätare utnyttjas . En alternativ tänkbar konfiguration räknare påverkar commotions inom ramen genom att skicka två olika tecken på olika frekvenser som är oberoende av varandra i tratten . Uppståndelse är oregelbunden , men dopplerförskjutningen fortsätter som innan så denna standard kan användas för exakta uppskattningar oljeflöde .

gynnsamma omständigheter

De viktigaste punkterna i intresse av Doppler stream Nivåmätning är dess kontur och dess rätt olja uppskattningar ström . Bäcken mätaren är inte svårt att fastställa , och metoden gör inte någon nertid för allt som är kvar av ramverket . Dessutom , alla de använda delarna har en lång livslängd , och inte försvinner med tiden .

hinder

Doppler oljeström mätare kan utnyttjas som en del av många moderna eller kommersiella ramar , men det finns fortfarande ett par begränsningar . Sedan några material inte beviljar indikatorer för att sända genom dem , gjorde bara rör ut av koppar , kan rostfritt stål , kolstål och PVC utnyttjas . I händelse av att rören byggs från cement , press, glasfiber eller plast eller ens fodrad inuti eller utanför med något av dessa material , kommer tecknet inte passera genom .

No comments:

Post a Comment